Jul 18 2017

ENTRE – DEUX – MONTS

Published by at 06:18 under Uncategorized

Martin Bacquaert was onze gastheer.  Een zeer enthousiaste verteller, mede-eigenaar en één van de jongste wijnbouwers van het land.

Het bedrijf “Entre-Deux-Monts” wordt opgestart in 2005 met een oppervlakte van 3ha, de eerste productie vond plaats in 2008 met 3000 flessen.  Ondertussen is de oppervlakte uitgebreid tot 16ha met een productie van 60.000 flessen !

Het domein is gelegen in het Heuvelland, tussen de Rode Berg en de Zwarte Berg,  met een bodem van zandleem met ijzerzandsteen en silex.  Het klimaat is koel gematigd, met uiteraard de invloed van de Noordzee.

Deze jonge wijnbouwers willen vooral een wijn op de markt brengen die fris en elegant is.  1/3 van de productie gaat over witte wijnen en 2/3 zijn mousserende wijnen.   Zij willen zich als jonge generatie vooral onderscheiden door wijnen met een lage klimaatimpact te produceren, gecertificeerd door Ecolife in Leuven.

De druivenrassen werden zorgvuldig geselecteerd, de keuze is uiteindelijk gevallen op Chardonnay,, Pinot Gris, Pinot Noir, Kerner, Auxerrois en Siegerrebe.

10% van de productie gaat naar het buitenland : Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland.

 

De wijnen :

entre deux monts2entre deux monts

 Bacquaert Brut

90% Chardonnay en 10% Pinot Noir, 16 maanden sur lattes. De pareling is fijn en snel, de kleur bleek tot strogeel.

Het is een wijn met fijne fraîcheur, licht moelleux.  Lekker bij het aperitief met warme en koude hapjes.

Deze wijn verdiende terecht de Gouden Medaille Belgische Wijn 2015 en behaalde een score van 15/20 in de Revue Vin de France.

 

De andere wijnen vindt u uitgebreid op de website www.entre-deux-monts.be, het domein kan ook bezocht worden het ganse jaar door via reservatie.

 

 

 

Comments Off on ENTRE – DEUX – MONTS

Comments are closed at this time.